Breaking News

GENERAL KNOWLEDGE QUIZ WITH ANSWERS


General Knowledge Quiz With Answers


1. Grand Central Terminal, New York is the ___ railway station.
A. Largest
B. Highest
C. Longest
D. None of the above

  Answer: A

2. The name of flexible, minicoy and amindvi was changed to Lakshadweep in the Act of Parliament in ____.
A1707
B1971
Sea 1972
D. 1973

Answer: D

3. In which continent, Eritrea became the 182th member of the United Nations?
A Asia
B africa
Sea europe
D Australia

Answer: B

4. elected by members of the Rajya Sabha
A Lok Sabha
B assembly
C people
D Legislative Council

Answer: B

5. Panchayat members are nominated by
A district officer
B. Regional constituencies
Local self-government minister of the state
D Block Development Organization

Answer: B

6. Lok Sabha presence ____ is Lok Sabha
A13th
B14th
C15th
D16th

Answer: D

7. Parliament of India will use residual powers on _____
a. anytime
B. National emergency time
Some time
D. None of the above

Answer: A

8. Lok Sabha members have office for ____ years
A4
B5
C6
D3

Answer: B

9. For the Lok Sabha elections, the lower age limit is ____ years
A25
B21
C18
D35

Answer: A

10. High Court Judge Pension is charged for ____
a. Contingency fund of india
B. Consolidated fund of india
C different states
D. None of the above

Answer: B

11. Location of Garapani Sanctuary is _____
A Diffhu, Assam
B. Junagadh, Gujarat
C Kohima, Nagaland
De Gangtok, Sikkim

Answer: A

12. What is the Nobel Prize given in the subject?
A Physiology or Medicine
B Physics and Chemistry
C literature, peace and economics
D. All of the above

Answer: D

13. The lower age limit for voters in India is _____ years
A15
B18
C21
D25

Answer: B

14. Members of the Rajya Sabha are elected by _____
A universal adult franchisee basis
B. Assemblies
C legislative councils
D. Both legislative councils and legislative assemblies

Answer: B

More information about the most important general knowledge question with the answer (park with their location)

15. The Chief Minister's post is _____
A similar to the prime minister
B similar to President
C. Both A and B
D. None of the above

Answer: A
16. Summary of FFC is _____
A film finance corporation
B foreign finance corporation
C. Football Council Association
D. None of the above

Answer: A

17. The fastest shorthand writer's name is _____
A. Dr. GD Beast
B JRD Tata
CJM Tagore
D Khudadha Khan

Answer: A

18. Which game is associated with Epsom (England)?
A horse racing
B. Polo
Shooting c
De snooker


Answer: A

No comments